Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Cerere pentru deschiderea procedurii succesorale

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Descarcă [54.50 KB]

Durata de completare a formularului: 5 min.

Motivul colectării informației: pentru eliberarea documentelor solicitate.

La cerere se vor atașa, în copie, acte de stare civilă (certificat de deces autor succesiune, iar pentru moștenitori cărți de identitate valabile, certificate de naștere sau de căsătorie, după caz, certificat de deces, tot după caz).

Cererea se va depune personal de către unul dintre moștenitori sau de către o altă persoană împuternicită notarial, conform legii, având asupra sa împuternicirea în original și cartea de identitate.

Conform art. 3^1 din ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ  a GUVERNULUI nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale, administraţiei publice locale şi al instituţiilor publice şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, ,,Instituţiile publice, organele de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale şi persoanele juridice de drept privat care, potrivit legii, au obţinut statut de utilitate publică sau sunt autorizate să presteze un serviciu public, în regim de putere publică, care solicită copii în format fizic pe hârtie pentru diverse acte, cereri sau formulare au obligaţia de a asigura, în mod gratuit, fotocopierea acestora.”

Documente

Ultima actualizare: 11:57 | 19.04.2024

Sari la conținut